Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:52 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații surprinzătoare ale președintelui Curții de Conturi. Cum se folosesc banii din primării, colectați din impozite, în scopurile personale ale angajaților

ro

24 Mar, 2017 22:08 3222 Marime text

Într-o emisiune difuzată în această seară la Televiziunea Română, Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi, a făcut o declarație surprinzătoare vizavi de ceea ce se întâmplă în multe primării din țară. 

„Săptămânal, la Curtea de Conturi se primește o reclamație în legătură cu dispariția unor sume de bani din primării. Banii provin din taxele și impozitele oamenilor, care nu sunt depuși în totalitate la trezorerie”, a declarat Nicolae Văcăroiu. 

Președintele Curții de Conturi susține că există angajați din primării care se folosesc, cu acceptul superiorilor, de banii proveniți din taxe pentru rezolvarea unor probleme personale. Când se primește sesizare cu privire la această neregulă, iar Curtea de Conturi descoperă problema, banii sunt depuși la trezorerie înainte ca organele de anchetă să intre pe fir. 

Nicolae Văcăroiu a mai vorbit și despre cum fac unele societăți bani mai mulți decât ceea ce scrie într-un contract  încheiat cu o pimărie. Mai precis, pentru asfaltarea unui drum,  spre exemplu, firma respectivă toarnă un strat de asfalt mai subțire decât cel specificat în proiectul respectiv, ceea ce înseamnă mai puțini bani cheltuiți pe lucrare.

În aceste condiții, în urma auditoriului în care se observă cum au decurs lucrările, dacă sunt găsite nereguli, societatea trebuie să dea banii înapoi pentru investiția respectivă, recuperându-se, astfel, prejudiciul. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii