Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă! Asociația Elevilor Constanța a pierdut procesul împotriva Consiliului Județean Constanța

ro

16 Oct, 2019 19:56 3238 Marime text
Asociația Elevilor din Constanța a pierdut definitiv procesul deschis împotriva Consiliului Județean Constanța. AEC a solicitat obligarea CJC să acorde facilități la transport în județ pentru elevi.

Pe fond, în primă instanță, Tribunalul Constanța a respins acțiunea formulată de AEC. AEC a formulat recurs, iar Curtea de Apel Constanța a respins definitiv recursul ca nefondat în data de 16.10.2019, dând câștig de cauza Consiliului Județean Constanța.

”Dec. nr. /16 oct. 2019 Respinge cererea de sesizare a Curtii Constitutionale a României cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a OUG nr. 51/2019 ca inadmisibila. Cu recurs în 48 ore de la pronuntare. Respinge recursul ca nefondat. Definitiva. Pronuntata în sedinta publica, azi 16 oct. 2019”, se arată în minuta instanței. 

Președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, a declarat pentru ZIUA de Constanța că ”mereu voi apăra interese Consiliului Județean Constanța și voi respecta legea, iar instanța a decis astăzi ce este corect”.

”Consiliul Județean Constanța a câștigat definitiv la Curtea de Apel procesul intentat de Asociația Elevilor Constanța privind acordarea de subvenții la transportul în județ pentru elevi. Așa cum am spus întotdeauna, pentru mine, accesul la educația este esențială în formarea oricărui om, însă nu pot încălca legea pentru a acorda anumite facilități la presiunea unei organizații. Am cerut și am oferit transparență și am crezut într-un dialog corect. Îmi doresc ca cei care au inițiative să studieze legea, iar propunerile lor să fie realizabile. În continuare sunt interesat să modernizăm județul și să îmbunătățim calitatea vieții tuturor locuitorilor, condiția esențială fiind respectarea legislației în vigoare”, a subliniat președintele CJC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii