Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău reacționează după dezbaterea inițiată de ambasadorul Rusiei la Constanța

ro

29 Feb, 2020 10:21 4656 Marime text
Primarul municipiului Constanța atrage atenția asupra derapajelor unor diplomați străini care au vizitat Constanța în ultima perioadă. Primarul afirmă  că aceste acțiuni s-au intensificat  și pot afecta climatul de conviețuire interetnică. Iată mesajul primarului :

„Am constatat cu îngrijorare că în ultimele trei luni s-au intensificat acțiunile neprincipiale ale unor diplomați străini prezenți la Constanța, acțiuni ce pot afecta climatul de conviețuire interetnică și interconfesională în #Dobrogea.

Înțeleg interesul crescut al unor puteri regionale față de Dobrogea, mai ales în condițiile in care baza militară „#MihailKogălniceanu” va deveni cea mai mare bază militară #SUA din #Europa, cu toate garanțiile de securitate și avantajele ce decurg pentru țara noastră.

Dar, în numele locuitorilor municipiului #Constanța, îndemn diplomații străini și liderii comunităților etnice locale la echilibru, la respectarea legislației naționale și a Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice.

Dobrogea a fost și trebuie să rămână un model de conviețuire interetnică"

Reacția edilului vine după ce, ieri, la Constanța, ambasadorul rus, Valeri Kuzmin a participat la Constanța la o dezbatere controversată, presărată cu replici acide și cu un protest al tătarilor care cer în continuare independenta Crimeei.

Menționăm că în cadrul dezbaterii de la Universitatea Andrei Șaguna din Constanța, Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în România, a continuat să susțină poziția Federației Ruse cu privire la anexarea Crimeei și ocuparea regiunii Donbas, din estului Ucrainei.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: Protest în fața Universității Andrei Șaguna din Constanța, în timpul vizitei ambasadorului rus Valerii Kuzmin (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii