Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Florii, ÎPS Teodosie sărbătorește 21 de ani de arhipăstorire la Tomis

ro

16 Apr, 2022 14:15 1397 Marime text
IPS Teodosie, foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Duminică, 17 aprilie 2022, Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile).

De la ora 08.15, IPS Teodosie, împreună cu clerul și credincioșii, va înconjura Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța în procesiune cu ramuri de salcie și flori, apoi va fi săvârșită Sfânta Liturghie. 

În ziua de Florii a anului 2001, IPS Teodosie a fost întronizat Arhiepiscop al Tomisului, iar duminică se împlinesc 21 de ani liturgici de slujire în scaunul arhieresc. Cu acest prilej, la ora 11.30 vor fi lansate cărți din colecțiile: Monumenta Romaniae Historica, dar și Biblioteca Eminescu, informează Arhiepiscopia Tomisului, printr-o postare pe pagina de Facebook. 

De la ora 19.00, Corala barbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține un concert la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramură de salcie verde şi înflorită, care se împarte credincioşilor ortodocşi, la biserică, în Duminica Florilor) marchează intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Blând şi smerit, Iisus a intrat în cetate pe mânzul asinei. Deși oamenii L-au primit cu mare bucurie și cu nădejde în suflete pe Cel care avea să Se jertfească pentru păcatele lumii, Iisus era conștient de faptul că peste puțină vreme va fi dat spre Patimi. Datorită bucuriei acestei sărbători, Biserica dezleagă la pește, mai arată sursa citată. 

Duminica Floriilor face începutul Săptămânii Patimilor, postul de 40 de zile se încheie în sâmbăta premergătoare Intrării Domnului în Ierusalim și acum credincioșii intră în Săptămâna Patimilor, o săptămână aparte, dedicată Patimilor Mântuitorului Hristos.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii