Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:30 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 31 de ani, SMURD reprezintă lupta cu secundele, lupta pentru viață. Când și unde a luat ființă acest serviciu

ro

25 Sep, 2021 15:30 998 Marime text
  • SMURD a luat ființă la Târgu Mureș în 1991, sub coordonarea medicului român de naționalitate palestiniană Raed Arafat.
De 31 de ani, SMURD reprezintă lupta cu secundele, lupta pentru viață.

Miile de vieți salvate sunt mărturia curajului, dăruirii și profesionalismului celor care îmbrăca uniforma roșie.

La mulți ani voluntarilor, pompierilor, asistenților, medicilor și piloților!, transmite IGSU. 

SMURD sunt cele cinci inițiale care definesc peste un sfert de veac din istoria medicinii românești. 31 de ani în care Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare a devenit sinonim cu salvarea de vieți. Zilnic în luptă cu secundele, pentru redarea şansei la viaţă.

Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (abreviat SMURD) este o unitate de intervenție publică integrată de importanță strategică, fără personalitate juridică, având în structura sa echipe integrate de reanimare, specializate în acordarea asistenței medicale și tehnice de urgență, precum și echipe cu personal paramedical, specializat în acordarea primului ajutor calificat, scrie wikipedia.org. 

Acest serviciu funcționează în cadrul Inspectoratelor județene pentru situație de urgență – având ca operator aerian structuri de aviație ale Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu spitalele județene, regionale și cu autoritățile publice locale. 

SMURD a luat ființă la Târgu Mureș în 1991, sub coordonarea medicului român de naționalitate palestiniană Raed Arafat.

Astăzi sărbătorim 31 de ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.
SMURD - cinci inițiale care definesc istoria medicinei românești și au devenit sinonime cu salvarea de vieți, cu luptele cu secundele pentru redarea șansei la viață.

”Cuvintele nu pot descrie pe deplin activitatea, eforturile și dăruirea colegilor din SMURD. Fiecare dintre misiunile lor a scris istoria unei structuri care a devenit un simbol al speranței și al vieții pentru cei aflați în situații limită, fiecare viață salvată dând sens și conținut devizei «Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!”». Suntem mândri de colegii noștri, de activitatea lor în cadrul unui minister care este parte a unui sistem implicat în consolidarea arhitecturii de securitate națională și regională!Suntem mândri că profesionalismul lor s-a transformat în model de bune practici pentru structuri naționale și parteneri din afara granițelor țării”, a transmis cu acest prilej ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Pentru fiecare viață salvată, pentru fiecare șansă în plus, pentru speranța adusă oamenilor și pentru multe altele, vă mulțumim!

La mulți ani, dragi colegi!, transmite MAI. 


Sursa foto: Facebook/ IGSU 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii