Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:13 18 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremur în Puerto Rico. Ce magnitudine a avut

ro

11 Jan, 2020 15:34 1022 Marime text

În ziua de 11 Ianuarie 2020 la ora 12:54:44 s-a produs în Puerto Rico Region un cutremur cu magnitudinea ml 5.9, la adâncimea de 5 km.

De vineri după amiază, s-au înregistrat mai multe replici de intensităţi diferite, urmate cutremurului major de 6,6 grade care a zguduit marţi insula.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 107 km SV de San Juan, Puerto Rico , 75 kmSE de Aguada, 22 km S de Guánica.

Amintim că, în data de 9 ianuarie, Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Puerto Rico asupra faptului că, în urma recentelor cutremure de pământ din regiune, precum și a posibilității înregistrării unor replici ale acestora, autoritățile locale au instaurat planul de urgență, sugerând populației din zonă să se pregătească pentru evacuare.

Informații actualizate cu privire la planul de acțiune local în caz de dezastre naturale pot fi accesate pe site-ul Agenției statale pentru gestionarea situațiilor de urgență și Administrare a Dezastrelor din Puerto Rico http://www.manejodeemergencias.pr.gov/.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care doresc să călătorească în Puerto Rico să își amâne călătoria planificată. Totodată, cetățenii români aflați pe insulă, pentru securitatea lor, sunt sfătuiți să ia în calcul întreruperea șederii lor în Puerto Rico, iar în acest sens să ia legătură cu reprezentanții companiilor aeriene pentru schimbarea coordonatelor de zbor, să urmărească anunțurile emise de autoritățile locale şi să urmeze recomandările și instrucțiunile acestora.

Cetăţenii români se pot adresa Consulatului General al Romaniei la Miami la numerele de telefon +13057638714 și +13057638874, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României din Miami, SUA: +12025158953.


Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție atât aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, cât și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii