Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:40 07 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursanți de la Royal College of Defence Studies din Marea Britanie în vizită la MApN

ro

18 May, 2022 15:01 488 Marime text
Sigla MApN. Foto: Facebook/MApNCursanți de la Royal College of Defence Studies din Marea Britanie, aflați în vizită de studiu în România, au fost primiți miercuri, 18 mai, la sediul MApN, de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru.

Potrivit unui comunicat al MApN, delegația prestigiosului colegiu de apărare britanic, formată din ofițeri și personal civil din Europa, America, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și din regiunea Indo-Pacifică, a fost condusă de contraamiralul Richard Anthony Murrison.

La întrevedere a participat și ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, Andrew Noble.

Secretarul de stat Simona Cojocaru a prezentat cursanților prioritățile României în domeniul politicii de apărare și principalele obiective ale Strategiei Naționale de Apărare 2020-2024, în special în ceea ce privește importanța regiunii Mării Negre și proiectelor din cadrul NATO și UE.

„Un alt subiect important abordat a fost situația gravă de securitate din Ucraina și implicațiile ei pentru regiunea Mării Negre, cu accent pe dezvoltările curente din sudul și estul Ucrainei.
În cadrul activității, reprezentanții Statului Major al Apărării și categoriilor de forțe ale Armatei au susținut prezentări pe teme de interes din domeniul de responsabilitate“ - au precizat reprezentanții MApN.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii