Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:27 19 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte la Constanţa. Când sunt aşteptate ploi

ro

03 Apr, 2017 13:17 4490 Marime text
Meteorologii au realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 3-16 aprilie. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice
şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor .                        

Astfel, în Dobrogea, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vor fi variații termice de la o zi la alta, dar în general valorile se vor menține apropiate de cele climatologic specifice primei decade de aprilie, cu un ecart mediu de 11...16 grade ziua și 4...7 grade noaptea. Apoi, din data de 9 aprilie, sunt estimate temperaturi în creștere ușoară și treptată, maximele urmând a ajunge până la valori medii de 14...18 grade, iar minimele la 6...9 grade.

Pentru intervalul 4-7 aprilie, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse locale, moderate cantitativ, iar apariția ploilor nu este exclusă nici pentru perioada 13-14 aprilie. În schimb, condițiile cele mai reduse de ploaie vor fi la sfîrșitul primei săptămâni, dar foarte probabil și al celei de-a doua, din intervalul de referință.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii