Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se circulă în această dimineață pe drumurile și autostrăzile din țară

ro

23 Jan, 2023 08:02 1084 Marime text
Șofer, foto: Pexels
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulației pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.
 
Pe arterele rutiere principale din țară, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București – Ploiești și DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, se circulă pe un
carosabil parțial umed, cu vizibilitate bună și fără evenimente rutiere în desfășurare.
 
Jud. Sibiu, între localitățile Lăzăret și Boița, tronsonul kilometric km. 246+700 și 246+900, traficul rutier a fost restricționat pe o bandă în urma unei surpări apărute în zona taluzului.

Circulația rutieră este dirijată de un semafor iar lucrările de consolidare vor începe imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru.
 
Județul Caraș-Severin,  circulația rutieră este oprită pe DN 57 Orșova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localității Cozla, pentru îndepărtarea pietrelor de mari dimensiuni, căzute de pe versant. Traficul se desfășoară deviat pe ruta Orșova – DN 6 - DN 57B - Oravița - DN 57 -Moldova Nouă.
 
Este semnalată ceață, fenomen meteo care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Bacău,  Botoșani, Harghita, Neamț, Sibiu și Suceava.
 

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, săia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil  umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă., transmite Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. 


 Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea INFOTRAFIC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii