Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum s-a schimbat industria cazinoului de-a lungul timpului?

ro

19 Mar, 2021 15:39 1226 Marime text


Oamenii au fost fascinați încă din cele mai vechi timpuri de jocurile și activitățile care implicau rotirea unui zar. Dacă ar fi să ne luăm după descoperirile antice, cel mai vechi zar are peste 3-4000 de ani. De asemenea, numeroase datări atestă faptul că civilizația Romei Antice era pasionată de jocurile cu zaruri. În egală măsură, arheologii au făcut descoperiri importante în ceea ce privește locurile în care se desfășurau jocurile de cazinou. Acestea sunt vechii de mii de ani și erau situate în general în zona Europei. Fără îndoială, industria cazinoului a trecut prin multe schimbări și îmbunătățiri de-a lungul vremii. Iată care sunt acestea.

Scurt istoric al cazinoului


Cu toate că multă lume este convinsă de faptul că acestea sunt o invenție destul de recentă, cazinourile nu sunt chiar de ieri, de azi. Cuvântul cazinou înseamnă „casă mică”. Însă acesta nu este primul termen asociat cu locul pe care îl cunoaștem astăzi. În Italia, primul cazinou se numea Ridotto di San Moise. Ridotto se referă la o cameră privată. Palatul Dandolo din Veneția avea o astfel de cameră.
Aceasta era folosită de către aristocrați pentru întruniri sociale, petreceri sau activități care ofereau divertisment de tipul jocurilor de poker. Acestea din urmă nu era prea apreciate de către autorități, dar aceste ridotti au fost înființate pentru a preveni jocurile în stradă. Văzând că nu au cum să oprească această ocupație, liderii orașelor au decis să deschidă cazinoul Il Ridotto în 1638, cu ocazia cazinoului de la Veneția.

Cazinouri moderne de lux


Ce s-a întâmplat în anul 1638 a însemnat o adevărată revoluție pentru această industrie. Din acel moment nobilii Europei se așteptau să aibă parte de o experiență de joc confortabilă și sigură.
O mare parte dintre acele „camere” amintite anterior au fost convertite în case de joc, monumente impresionante, însă ele au fost numite pallazi și în următorii 100 de ani. Deoarece cazinourile impuneau purtarea unei anumite ținute, mulți oameni au continuat să arunce cu zarul pe stradă sau în tavernele locale.
Odată cu trecerea anilor cazinourile din alte țări și-au regândit regulile de joc dar și arhitectura clădirilor. În plus, au angajat bucătari pricepuți, slujitori care să fie la dispoziția clienților și s-au situat în aproprierea cartierelor bogate.
William Crockford, un fost pescar din 1800 a fost probabil cel mai bogat deținător al unui cazinou. El a revoluționat industria prin introducerea luxului în cazinoul său.

Evoluția cazinoului


În anii ’90 internetul a început să fie din ce în ce mai popular. Nu a durat mult până când multe afaceri și-au pus bazele online, inclusiv cazinourile. În jurul anilor 1994 existau deja cazinouri online care ofereau posibilitatea schimbului valutar.
La scurt timp după aceea, antreprenorii și afacerile au văzut o mare oportunitate și au început să le ofere stimulente clienților. Unele dintre acestea erau bonusuri de bun venit, rotiri gratuite pentru utilizatori, scheme de loialitate și alte tipuri de recompense.
După cum era de așteptat, această strategie a funcționat foarte bine, având în vedere că utilizatorii puteau acum să joace de oriunde. Cazinourile online de la acea vreme nu puneau prea mult accent pe grafică și experiența utilizatorului, dar erau convenabile și practice.

Inovație și sursă de inspirație


Prin anii 1940 cazinourile fizice din Las Vegas erau deja considerate locuri ideale pentru divertisment. Saloanele private le puneau la dispoziție mâncare, divertisment și jocuri celor care le treceau pragul. Totuși, aceste saloane din vest nu erau considerate a fi cele mai sigure.
În același timp, în restul lumii cazinourile deveneau din ce în ce mai moderne. Estoril din Portugalia era considerat foarte elegant de către diplomați. Mulți cred că aceasta a fost sursa de inspirație pentru poveștile lui Ian Fleming.
Ceva vreme mai târziu, prin 1980, Steve Wynn a realizat că următoarea mișcare era construirea unui resort care să includă un cazinou, pentru a putea primi pe toată lumea. Așa a apărut Mirage, primul cazinou situat într-un mega-resort.

Mai multă interacțiune


Nu în ultimul rând, este bine de știut că în prezent cazinourile au devenit mult mai interactive. Acest lucru se datorează și tehnologiei care s-a dezvoltat între timp.
Spre exemplu, jucătorii au posibilitatea de a conversa pe chat în timpul jocului, pot să se provoace la un duel, au parte de asistență personalizată, de securitate maximă, de un mediu de joc foarte apropiat de realitate și caracteristici optimizate pentru toate dispozitivele.
Este imposibil de rezumat în câteva rânduri istoria și evoluția cazinoului. Acest subiect este mult mai elaborat decât ar crede lumea la o primă vedere. Cazinourile au o vechime de peste 1000 de ani și industria s-a schimbat considerabil de atunci.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii