Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum PayPal și alte portofele electronice contribuie la îmbunătățirea securității la jocurile de noroc online

ro

27 May, 2024 11:57 378 Marime text

Omul modern se află mereu în căutarea acelor servicii financiare care să îi ofere în egală măsură rapiditate la procesarea operațiunilor, comisioane mici și confidențialitate, precum și siguranță maximă a tranzacțiilor. Portofelele electronice se evidențiază drept unele dintre cele mai populare instrumente de plată care se pliază pe așteptările utilizatorului contemporan, mai ales în domeniul jocurilor de noroc online.
Paypal este unul dintre aceste instrumente de plată, acesta numărându-se chiar printre primele portofele digitale, fiind lansat în 1998. Posesorii unui astfel de portofel, care se deschide în baza unei adrese de email și a unui cont sau card bancar, pot efectua tranzacții de valori mici și medii la comercianții din mediul digital, inclusiv la operatorii de jocuri de noroc.
Astfel, această opțiune de plată este folosită la efectuarea operațiunilor de depunere și retrageri din cazinouri care acceptă Paypal, tranzacțiile remarcându-se prin rapiditatea la procesare și păstrarea privată a datelor bancare ale utilizatorului. PayPal, asemenea altor instrumente digitale de plată, precum Skrill sau Neteller, a contribuit la creșterea nivelului de securizare a tranzacțiilor online pe platformele cu jocuri de noroc.

Cum sunt securizate portofelele digitale?

Tehnologiile folosite de către companiile care oferă portofele electronice sunt de tip AES (Advanced Encryption Standard) pe 128 sau 256 biți, TLS (Transport Layer Security) sau SSL (Secure Sockets Layer). Rolul acestor tehnologii este de a proteja datele stocate în aceste conturi împotriva atacurilor cibernetice și a accesării în mod neautorizat.
Pentru accesarea portofelului, utilizatorul are nevoie de o parolă sau de un cod PIN, ceea ce îi conferă un prim nivel de securitate. Următorul nivel de securizare a portofelului este reprezentat de autentificarea în 2 pași, care este folosită de unele portofele digitale. Acest mod de protejare a informațiilor constă în imposibilitatea de accesare a portofelului fără un cod transmis printr-un canal secundar de autorizare a accesului (email sau telefon).
Ca modalitate secundară de securizare și accesare a contul de portofel electronic mai este utilizată și autentificarea biometrică. Cea mai utilizată variantă este amprenta digitală, iar în cazul dispozitivelor cu cititoare faciale, se folosește funcția de recunoaștere facială. PayPal folosește aceste extra opțiuni de securizare a accesului utilizatorului (autentificare 2FA sau date biometrice).
De asemenea, portofelele digitale se bazează și pe tehnologii de monitorizare a potențialelor fraude. PayPal, de exemplu, derulează acțiuni de monitorizare a fiecărei tranzacții pentru a fi descoperite tentativele de fraudă, de phishing sau furt de identitate. Utilizatorii acestui serviciu digital sunt notificați instant despre orice operațiune suspectă și care nu se conformează comportamentului obișnuit al titularului de portofel digital.
Totodată, PayPal se asigură că utilizatorul deține contul sau cardul bancar asociat portofelului efectuând o verificare a acestuia (este derulată o operațiune de retragere pentru a se confirmă valabilitatea respectivului cont sau card de la bancă). În plus, verificarea identității utilizatorului este o altă etapă a procesului de securizare a contului de portofel digital.

Cum contribuie titularul portofelului electronic la sporirea securității acestuia?

La rândul lui, posesorul portofelului electronic poate să contribuie la creșterea nivelului de securitate a contului. Acesta trebuie să folosească o rețea sigură, să nu se conecteze la rețele publice, să utilizeze un program antivirus de calitate, să actualizeze aplicația cu portofelul digital, să activeze autentificarea în 2 pași și să își monitorizeze în mod regulat portofelul.
De asemenea, trebuie să își activeze opțiunea de notificări instant despre activitatea desfășurată pe cont. O altă modalitate de securizare este reprezentată de stocarea unui număr limitat de informații, dar și de sume de bani în portofelul digital. În plus, adresa de email utilizată pentru contul de portofel trebuie să fie una care nu este folosită în mod obișnuit, pentru a fi protejată mai eficient de atacurile informatice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii