Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum alegi un cablu potrivit pentru dispozitivul tău?

ro

03 Apr, 2024 10:59 463 Marime text
 
Cablurile USB sunt unul dintre cele mai cunoscute și mai frecvent utilizate tipuri de conectori. Sunt utilizate în special în echipamente mai mici, precum camere, computere, dar mai ales telefoane. Datorită utilizării sale universale, un cablu poate suporta multe dispozitive și accesorii diferite. Recent, popularitatea conectorului USB-C a crescut, acesta devenind o alegere potrivită chiar și pentru Apple, compania fiind forțată să renunțe la conectorul tip Lightning.

Ce trebuie să știi despre cablul de tip USB-C?

USB-C a fost creat inițial pentru smartphone-urile premium, dar acum a devinit un cablu de încărcare adecvat pentru majoritatea telefoanelor. Este destinat să fie utilizat pentru a încărca echipamente și a le conecta la un computer. 
USB Type C este cel mai nou dintre tipurile USB. A fost creat pentru a crește funcționalitatea cablului și viteza de transfer de date. Scopul creării sale a fost, de asemenea, de a standardiza porturile în toate dispozitivele mobile (și nu numai ele, versiunea C este disponibilă și pe monitoare). Din ce în ce mai multe dispozitive noi folosesc acest tip de conector, inclusiv producători precum Apple, pe noul iPhone 15 Pro, Samsung, Xiaomi, LG și Huawei. Datorită funcționării sale convenabile, devine din ce în ce mai popular.
Mai mult, USB Type-C a eliminat una dintre cele mai enervante probleme ale conectorilor USB: problema introducerii incorecte a vârfului conectorului în port. În cazul intrării de tip C, este la fel pe fiecare parte: are forma unui dreptunghi rotunjit, mic si foarte îngust.

La ce ar trebui să acorzi atenție atunci când alegi un cablu USB Type-C?

Pentru a rezuma, există câțiva parametri care merită reținut atunci când cauți un cablu  potrivit:
  • Standard USB-C – merită să alegi cel mai modern model 3.1 sau 3.2 în prezent, asigurând cea mai bună viteză de transfer de date,
  • Origine – o categorie extrem de importantă de alegere a unui conector USB C. Achiziționarea unui cablu ieftin de origine necunoscută poate deteriora dispozitivul conectat la acesta. Se întâmplă adesea ca unele cabluri de acest tip să consume o cantitate greșită (de obicei prea mare), deteriorând astfel bateria smartphone-ului sau arzând-o (sau încărcătorul de la rețea, sau ambele). Pentru a evita un risc atât de mare, verifică întotdeauna cu atenție parametrii cablului și dacă este compatibil cu dispozitivul tău.
  • Puterea: puterea de încărcare este exprimată în wați (W). Cu cât aceasta este mai mare, cu atât telefonul va fi încărcat mai repede. Cu toate acestea, amintește-ți că nu orice telefon acceptă încărcarea rapidă, așa că merită să verifici ce putere este recomandată pentru un anumit model de smartphone.
  • Materiale: în funcție de model sau producător, sunt utilizate mai multe tipuri de materiale pentru realizarea cablurilor de încărcare. Producătorii pun accentul pe diverse soluții care demonstrează utilizarea unor materiale mai bune și mai durabile. Unele dintre cele mai recomandate tipuri sunt cele din silicon, nailon sau Kevlar, ultimul fiind un model avansat tehnologic, care va rezista la nenumărate îndoiri și va beneficia astfel de o durată de viață îndelungată. Modelul din nailon este durabil, ușor de înfășurat și nu trebuie să îți faci griji în privința încurcării cablului.
Alegerea cablului cu conectorul potrivit nu este foarte complicată. Trebuie doar să acorzi atenție câtorva parametri care vor fi întotdeauna indicați în descrierea echipamentului pentru a achiziționa un cablu care să garanteze cele mai bune capabilități.

Sursa foto: pexels.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii