Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum alegi o cască moto de calitate? 3 aspecte de care să ții cont

ro

19 Apr, 2023 12:34 1017 Marime text
Sursa foto: pexels.com
 
 
  • Orice motociclist pasionat, dar și responsabil de siguranța proprie știe că nu poate porni la drum fără un echipament de protecție complet și corespunzător. Unul dintre principalele articole care compune acest echipament moto este casca. Importanța ei este majoră, dat fiind faptul că acest accesoriu are rolul precis de a proteja capul în cazul unui impact. Casca moto de protecție este indispensabilă pe orice drum, fie că mergi cu motocicleta prin oraș, pe o șosea de mare viteză sau pe un traseu off-road. 
Cum alegi o cască moto de calitate potrivită pentru tine? Iată 5 aspect de care să ții cont:  

Optează pentru un brand de căști moto cunoscut în piață 

Calitatea căștii moto nu trebuie pusă la îndoială, căci siguranța ta trebuie să fie mai presus de toate atunci când pornești la drum. Pentru a ști sigur că produsul este confecționat din cele mai rezistente și confortabile materiale, îți recomandăm să optezi pentru unul dintre brandurile consacrate în piața echipamentelor pentru motocicletă. 
Alege din numeroasele modele de caști moto de pe Bikermag.ro care aparțin celor mai importante mărci din industrie, precum BELL, MT Helmets, Nolan, Scorpion sau ICON. 
O cască moto care poartă semnătura unei companii mari îți oferă garanția calității materialelor din care este confecționată. Ce înseamnă acest lucru? Că articolul va fi rezistent la orice impact, implicit că te va proteja în situația nefericită a unui posibil accident.

Alege tipul de cască moto potrivit pentru tine

Pe lângă brand, casca moto trebuie aleasă în funcție de nevoile fiecărui motociclist. Există mai multe tipuri: unele care acoperă complet capul, altele care se pliază în partea din față sau cele care nu oferă protecție în zona bărbiei.
Așadar, alege o cască pentru motocicletă dintr-un material rezistent și durabil și ține cont și de forma sa: 

Casca moto integrală 

Este cea care oferă protecție completă, acoperind în totalitate capul. Este unul dintre cele mai populare modele, fiind potrivită atât pentru drumurile lungi, cât și pentru călătoriile tale în oraș. 
La acest model se remarcă excelent casca moto integrală MT Revenge, negru mat, care vine cu un design și mai agresiv comparativ cu variantele anterioare, are prize duble de aer și un interior nou-nouț. Căștile moto Revenge sunt clasificate cu 5 stele SHARP, adică un punctaj maxim, ceea ce se traduce prin calitate superioară. 
Și cei de la ICON se remarcă pe piața echipamentelor pentru motocicliști, oferind calitate superioară articolelor de protecție. Acest brand a încercat să contruiască o cască moto potrivită pentru toate tipurile de motocicletă, promovând ideea de nevoi în continuă schimbare ale riderilor. Reprezentanții companiei și-au dorit să îmbine siguranța, confortul, calitatea superioară și un design cu totul inedit și au creat astfel casca moto integrală ICON Airflite Peace Keeper. Potrivită pentru drumuri lungi, pentru oraș, pentru începători sau pentru motocicliști experimentați, acest model poate fi o alegere potrivită atunci când cauți o cască de calitate, dar nu știi totuși ce să alegi. 

Casca moto Flip Up

Un alt tip de cască moto estea cea numită Flip Up. Acest tip oferă un confort sporit întrucât partea din față se pliază, lăsând la vedere chipul. Utilitatea sa se simte cel mai bine în momentele în care faci un popas și vrei să bei apă, căci nu va fi nevoie să o scoți de pe cap, ci doar să ridici partea din față. 

Casca moto Open Face

La rândul său, casca moto Open Face „se adresează“ mai degrabă posesorilor de scutere și este utilizată cel mai frecvent pentru drumurile făcute în oraș sau pe distanțe scurte. Acest model protejează doar capul, nu și bărbia. 

Casca Enduro

În cele din urmă, casca moto Enduro este destinată exclusiv utilizării pe trasee off-road, pe drumuri montane accidentate și la competiții. Spre deosebire de casca integrală, acest model are protecție sporită în zona bărbiei și un sistem de ventilație foarte bun. 
Achiziționează-ți casca moto doar din magazine specializate și asigură-te de calitatea ei superioară. Certificarea produsului, materialele din care este confecționat, brandul, precum și protecțiile antiimpact, antiabraziune și termică - toate sunt aspecte de care este recomandat să ții cont atunci când îți alegi casca.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii