Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 12 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ITP-ul și asigurarea RCA expirate, așa a fost surprins un șofer de către polițiștii constănțeni ce desfășurau acțiuni pentru prevenirea accidentelor

ro

08 Feb, 2023 11:47 1202 Marime text


La data de 3 februarie a.c., polițiștii de la transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.
 
În cadrul acțiunii, au fost desfășurate activități în zona a 217 treceri la nivel cu calea ferată, au fost verificate 1.133 de vehicule, aplicate 505 sancțiuni contravenționale, dintre care 385 la regimul rutier, respectiv 64 pentru abateri la trecerile la nivel cu calea ferată, informează Poliția Română
 
Totodată, au fost reținute 43 de permise de conducere, retrase 11 certificate de înmatriculare și 5 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.
 
De asemenea, polițiștii au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61/1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.


 
Exemple:
 
1. La data de 3 februarie a.c., polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mehedinți au depistat o persoană, de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar la trecerea la nivel cu calea ferată, de la intrarea în portul Drobeta
Turnu Severin, nu a respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase aflate în funcțiune, continuându-și deplasarea.
 
Astfel, acesta a fost sancționat contravențional, totodată, luându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 120 de zile.
 
2. Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Gorj au depistat o persoană, de 35 de ani, în timp ce conducea un autovehicul, iar la trecerea la nivel cu calea ferată Vidin, comuna Jupânești, județul Gorj, nu ar fi respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase aflate în funcțiune și și-ar fi continuat deplasarea.
 
Astfel, a fost sancționat contravențional, totodată, luându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 120 de zile.
 
3. La data de 3 februarie a.c., polițiștii Biroului Secției Postului de Poliție Transporturi Constanța au depistat, la trecerea la nivel cu calea ferată, stația CF Chiraftei, județul Galați, amplasată pe DC 20, o persoană, din localitate, care conducea un autovehicul și ar fi avut  inspecția tehnică periodică expirată.
 
De asemenea, acesta nu ar fi deținut asigurare obligatorie RCA valabilă, pentru autovehiculul în cauză.
 
A fost aplicată sancțiune contravențională, respectiv reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare ale autovehiculului, potrivit Poliției Române
 
4. La data de 3 februarie a.c., polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mureș au depistat, în trafic, pe Strada Somnului din municipiul Târgu Mureș, o persoană, de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar la trecerea la nivel cu calea ferată ar fi depășit coloana de vehicule oprită.
 
A fost aplicată sancțiune contravențională, iar, ca măsură complementară, a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 30 de zile.

foto: Poliția Română 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii