Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Pârvulescu, politolog „ Teodosie a încercat să mobilizeze credincioșii într-o acțiune politică, menită să pună Biserica Ortodoxa Română în fața unei situații complicate într-un an electoral”

ro

12 Feb, 2024 10:14 693 Marime text



 
  • În momentul în care Tomisul devine mitropolie va fi cea mai veche mitropolie, iar regula în România este că aceasta dă și patriarhul, a declarat politologul Cristian Pârvulescu, în cadrul emisiunii „Briefing" de la Digi24.

În cadrul emisiunii, Cristian Pârvulescu a venit cu următoarea precizare:
 

„Care este de fapt argumentul pe care în subsidiar îl au în vedere Teodosie și susținătorii săi? În momentul în care Tomisul devine Mitropolie devine cea mai veche mitropolie. Regula în România este că patriarhul este reprezentantul celei mai vechi mitropolii, iar până acum cea mai veche mitropolie era a Moldovei. Așa s-a stabilit în momentul în care a avut loc Marea Unire. S-a stabilit o regulă de succesiune.

Dar, de data asta, (Teodosie -n.r.) a încercat să mobilizeze credincioșii într-o acțiune politică, menită să pună Patriarhia, Biserica Ortodoxa Română în fața unei situații complicate într-un an electoral. În contextul ăsta BOR a reacționat. Sigur, (Teodosie – n.r.) s-ar putea să reușească. Vom vedea! Vom vedea care este situația în interiorul BOR, când va avea loc Sinodul, pe 29 februarie".


Citește și
Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se reuneşte în şedinţă pe data de 29 februarie. „Răzvrătirea și indisciplina“ ÎPS Teodosie, pe ordinea de zi

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii