Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:01 15 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu”, în misiune în Marea Neagră

ro

03 Jun, 2020 08:27 647 Marime text

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” a plecat marți, 2 iunie, din Portul Militar Mangalia, pentru a executa, în această săptămână, o serie de exerciții în comun, în apele internaționale ale Mării Negre, cu nava de patrulare ucraineană „Starobilsk”.

Marinarii militari români și ucraineni participă la exerciții comune de monitorizare a traficului naval, precum și de respingere a unui atac aerian, alături de două aeronave ale Forțelor Aeriene Ucrainene. 

Activitatea are ca scop principal dezvoltarea nivelului de instruire și de interoperabilitate al militarilor celor două state partenere și riverane Mării Negre.

Cooperarea dintre forțele navale române și ucrainene a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare intensă în domeniul instrucției pe mare, prin desfășurarea de exerciții comune, în mediul de acțiune terestru și lagunar din zona Deltei Dunării, precum și în domeniul învățământului militar de marină, prin dezvoltarea unor parteneriate educaționale, care cuprind schimburi de studenți și elevi militari din cele două țări.

Sursă foto: Fotografie realizată de sublocotenent Antonia Suiugan la plecarea navei militare în misiune

Ti-a placut articolul?

Comentarii