Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:19 19 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Tulcea Controale ale polițiștilor. Zeci de amenzi aplicate

ro

04 Dec, 2020 14:17 630 Marime text
  • În cursul nopţii trecute, începând cu ora 23.00, poliţiştii din cadrul IPJ Tulcea au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile HG nr. 935/2020.
  • Pentru abaterile constatate au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.750 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.
În cadrul acţiunii, organele de control au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încat să acopere nasul şi gura de către persoanele persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
 
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare pe raza întregului  judeţ.
 
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii tulceni împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, la activităţile de verificare participând peste 144 de forţe de ordine.
 
Astfel, au fost verificate 67 de societăți comerciale, 78 de mijloace de transport în comun, fiind legitimate totodata peste 200 de persoane.
 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.750 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.
 
Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane.
 
Totodată, acţiunile sunt desfăşurate pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, siguranţa rutieră reprezentând o prioritate a activităţii poliţiştilor tulceni.
 

În urma abaterilor constatate organele de control au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 9.700 de lei, din care 4 sancţiuni fiind pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală  conform Legii nr. 55/2020.
 
Totodată, poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri!, a transmis IPJ Tulcea.

 
Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii