Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:01 30 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus România Klaus Iohannis - ”Ne aflăm din nou într-un punct critic”

ro

07 Oct, 2020 18:25 1385 Marime text
  • Declarații ale președintelui României pe marginea pandemiei de coronavirus.

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații în această seară, pe marginea situației actuale generate în țară de pandemia de coronavirus.

În ultima săptămână, avem cea mai mare creștere de cazuri noi de la declanșarea pandemiei. Cifrele extraordinar de îngrijorătoare și la decese, și la pacienții internați la terapie intensivă sunt indicatori care trag un puternic semnal de alarmă, de care trebuie să ținem cont. Ne aflăm din nou într-un punct critic. Avem de făcut o alegere. Ne dorim să mergem pe un drum care duce la o explozie de noi cazuri? Trebuie să dăm vodadă de responsabilitate: purtarea măștii, igiena mâinilor, distanțare socială, munca la domiciliu, acolo unde e posibil. Oricâte măsuri ar implementa autoritățile, ele își pierd din eficiență dacă unii refuză să participe la acest efort colectiv. Ducem o bătălie fără precedent. Virusul ia vieți. Trebuie să avem un comportament rațional, să facem unele sacrificii și să dăm dovadă de solidaritate, a declarat, printre altele, Klaus Iohannis.

 Președintele Româiei a mai spus:

- Nu este nevoie să închidem toată țara, vom acționa acolo unde sunt focare;
- Planul este de a crește numărul de testări;
- Alegerile parlamentare trebuie să abă loc, dar, dacă va va fi nevoie, campania electorală se va desfășura în condiții mai stricte decât la alegerile locale;
- Fac apel la toți românii: Doar împreună putem îngrădi răspândirea virusului.
- În condițiile creșterii accelerate a infectărilor, măsurile de restricții sunt inevitabile. Cu cât mai repede, cu atât va fi mai bine.
- Am un mesaj special de recunoștință și mulțumire pentru cadrele medicale, sunt oameni extraordinari, care merită respectul nostru. 
- Nu cred că numărul crecut de cazuri are legătură cu derularea alegerilor locale. Dar cred că, în unele localități, are legătură cu petrecerile de după alegeri, ilegale și cu încălcarea normelor legale.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii