Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copil turc de doar 2 ani, depistat în portbagajul unui autoturism! Anunțul Poliției de Frontieră

ro

30 Aug, 2023 14:01 1001 Marime text

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un minor, cetăţean turc, în vârstă de aproximativ 2 ani, ascuns în portbagajul unui autoturism. Autovehiculul era condus de un cetăţean german de origine turcă, care a declarat că este unchiul copilului.

În data de 30.08.2023, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean german de origine turcă, în vârstă de 50 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Germania. Împreună cu șoferul mai călătoreau, ca pasageri, un alt adult, cetățean turc și doi minori, cetățeni germani, transmite Poliția de Frontieră prin intermediul unui comunicat oficial. 

Cu ocazia controlului de frontieră, în portbagajul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns sub bagaje, un copil în vârstă de 2 ani. Cu privire la cele constatate, conducătorul autoturismului a prezentat paşaportul minorului, a declarat că acesta este nepotul său și intenționa să se deplaseze cu el în Germania.

Întrucât minorul nu deținea viză de intrare pe teritoriul Uniunii Europene, bărbatul l-a ascuns în portbaga, a mai punctat sursa citată. 

Având în vedere aspectele constatate, în baza Protocolului româno-bulgar, cei în cauză au fost preluați de reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.


Citește și:

Ultimele date de la granițele României furnizate de autorități
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii