Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii ucraineni, aflaţi în tabăra mobilă din Rădăuţi, provocaţi la o vânătoare de ouă

ro

22 Apr, 2022 17:27 1451 Marime text
Copii ucraineni, foto: Facebook-IGSUCopiii ucraineni, aflaţi în tabăra mobilă din Rădăuţi au fost provocaţi la o vânătoare de ouă în Vinerea mare. 

Micuţii au avut ocazia să participe şi la un concurs de vopsit oruă. 

Totul a fost posibil cu ajutorul pompierilor, jandarmilor şi poliţiştilor care de zile bune fac tot posibilul ca refugiaţii ucraineni aflaţi în tabăra de la Rădăuţi să aibă parte de zile liniştite. 

„Sărbătorile pascale vin și pentru noi, cei aflați în prima linie, unde gestionăm situația rezultată în urma conflictului de pe teritoriul Ucrainei.
Au trecut zeci de zile, la care am renunțat să le mai ținem socoteala, și în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, dar și în taberele mobile din județul Suceava, ne-am reunit într-o mare familie.

Pompieri, jandarmi, polițiști din toate armele - autoritățile, în general, și nu în ultimul rând, societatea civilă, cu tot ceea ce înseamnă ea. Cu toții, ne-am mobilizat și am făcut o echipă perfectă, care să-i ajute pe cetățenii sosiți de pe teritoriul ucrainean.

Și dacă tot o să petrecem împreună Sărbătoarea Învierii Domnului, am mobilizat pe toată lumea. Astăzi, de exemplu, i-am provocat pe cei 18 copii aflați în tabăra mobilă din Rădăuți, să mergem la o vânătoare de ouă, iar apoi să vedem cine le vopsește mai frumos.

Toate acestea s-au desfășurat în spațiul de joacă, destinat special copiilor, împreună și sub coordonarea inimoșilor voluntari ai organizației "Salvații Copiii".
Micuții care au găsit cele mai multe ouă au fost premiați, însă niciun copil, dintre cei prezenți, nu a plecat cu "măna goală"...

La final, după ce am admirat priceperea celor mici în ale picturii, am servit, cu toții, câte un suc și o felie de cozonac, într-o atmosferă care anunță, deja, mult așteptata bucurie a Învierii Domnului“ - au precizat reprezentanţii IGSU pe pagina ed Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii