Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convorbire telefonică între ministrul afacerilor externe român cu omologul polonez

ro

15 Dec, 2023 20:40 780 Marime text
Foto: Facebook/MAEMinistrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut vineri, 15 decembrie 2023, o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe al Republicii Polone, Radosław Sikorski.

Potrivit MAE, șeful diplomației române a adresat felicitări omologului polonez pentru numirea în funcție și l-a asigurat de întreaga deschidere pentru o conlucrare strânsă în vederea aprofundării cooperării în plan bilateral, la nivelul Uniunii Europene și al NATO.

„Ministrul Luminița Odobescu a salutat relațiile bilaterale excelente, fundamentate pe Parteneriatul Strategic bilateral, dinamismul și substanța dialogului politic și a evidențiat prioritățile agendei bilaterale, cu accent pe intensificarea, pe mai departe, a cooperării economice și sectoriale substanțiale.
În context, ministrul român a evidențiat faptul că anul 2024 va marca aniversarea a 105 ani de la stabilirea relațiilor bilaterale și a 15 ani de Parteneriat Strategic, fiind totodată primul an în care va fi marcată, la 3 martie, Ziua solidarității româno-polone“ - au mai precizat reprezentanții MAE.

Cei doi miniștri au evocat conlucrarea solidă în cadrul NATO, îndeosebi în ceea ce privește deciziile de reasigurare pe Flancul Estic, și au convenit continuarea unei coordonări apropiate inclusiv în perspectiva Summit-ului NATO care va avea loc la Washington în 2024.

„Totodată, șefii diplomațiilor de la București și Varșovia au agreat continuarea colaborării în cadrul formatelor regionale.
Pornind de la viziunea similară a României și Republicii Polone referitoare la provocările de securitate, cei doi demnitari au reiterat importanța continuării sprijinului multidimensional pentru Ucraina, precum și pentru Republica Moldova.
Ministrul Radosław Sikorski a reconfirmat sprijinul solid al Republicii Polone pentru aderarea României la spațiul Schengen“ - au mai precizat reprezentanții MAE.

Citește și: 

Atenționare de călătorie pentru Franța – Modificări ale orarului curselor aeriene
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii