Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conturile Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii sunt blocate

ro

12 Feb, 2009 20:24 1059 Marime text

Potrivit Agerpres, toate conturile Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea, cu excepţia celor pentru salariile angajaţilor, sunt blocate în prezent.

Situaţia a survenit ca urmare a deciziei de poprire asiguratorie pe suma de 350.000 de lei, luate de instanţă în litigiului comercial dintre ARBDD şi Institutul Naţional de Cercetare Delta Dunării (INCDD). Decizia constituie o etapă premergătoare verdictului final pe care îl va da justiţia în conflictul dintre cele două părţi.
Litigiul a început în 2008, după ce fostul guvernator Liviu Mihaiu a refuzat să plătească lucrări de cadastrare efectuate de INCDD în rezervaţie în baza unei convenţii comerciale semnate de predecesorul său, Paul Cononov, care ar fi încheiat un contract fără respectarea procedurilor legale în vigoare. „Abia în această dimineaţă am aflat despre situaţia din instituţie. Nu este de glumă şi nici roz. Sperăm să găsim o soluţie în timp util", a declarat guvernatorul Grigore Baboianu, jurnaliştilor de la Agerpres.

La ora actuală,  unii angajaţi ai ARBDD nu au primit indemnizaţii de concediu de trei săptămâni, iar instituţia nu mai are bani pentru efectuarea corespondenţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii