Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale pe Dunăre și la Marea Neagră

ro

09 Jul, 2021 11:46 1099 Marime text
  • Timp de o săptămână, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal şi a comerţului ilicit cu peşte şi produse din peşte.
 
Astfel, în perioada 3-8 iulie a.c., au fost efectuate controale la Marea Neagră, în zona navigabilă și terestră din Delta Dunării, inclusiv la ambarcațiuni.
 
În urma controalelor, polițiștii au constatat 3 infracțiuni (2 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura și 1 prevăzută de Legea nr. 191/2003 privind infracțiunile la regimul transportului naval).
 
Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, în valoare de 600 de lei.
 
Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate, confiscate sau supuse confiscării 21 de unelte de pescuit (ave, vintire, unelte de pescuit, plase), precum și 88 de kilograme de pește de diferite specii. Valoarea bunurilor confiscate este de 16.100 de lei.
 
Totodată, au fost indisponibilizate 2 ambarcațiuni și 2 motoare.
 
La data de 3 iulie a.c., pe Dunăre - brațul Sfântu Gheorghe, în apropierea localității Mahmudia, județul Tulcea, a fost surprins în flagrant delict un bărbat, în timp ce pescuia, cu o unealtă de pescuit tip setcă din fir textil, în derivă, fără a deține permis de pescuit comercial și licență pentru ambarcațiunea folosită de la pescuit, având capturat la momentul depistării un exemplar de sturion, din specia păstrugă, ce a fost eliberat în mediul natural.
 
Ambarcațiunea, motorul și unealta de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 64 lit. a din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
 
La data de 8 iulie a.c., pe lacul Sinoe, județul Constanța, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au surprins în flagrant delict 3 bărbați, în timp ce pescuiau cu 6 unelte de pescuit tip setcă monofilament, folosind o ambarcațiune propulsată de un motor, avânt capturate 37,5 kg. de pește din diferite specii.
 
În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că ambarcațiunea nu este înmatriculată. Ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea confiscării. Peștele a fost confiscat, urmând a fi predat la o societate de profil, spre valorificare.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 64 lit. k din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și art. 28 alin. 1 din Legea 191/2003 privind infracțiunile la regimul transportului naval.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii