Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale la Constanța! Au fost aplicate amenzi și avertismente

ro

10 Oct, 2023 14:20 825 Marime text
foto cu rol ilustrativ: DGPMB
Ieri, 09 octombrie a.c., au fost verificați 2 mijloace de transport, 2 operatori economici, și  o instituție publică, transmit reprezentanții Prefecturii Constanța. 

În acțiune au fost angrenați 24 de inspectori aparținând instituțiilor cu atribuții de control stabilite prin Ordinul Prefectului nr.400/30.08.2023 (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța; Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat; Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier; Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța; Inspectoratul de Poliție Județean Constanța; Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța; Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța; Biroul Vamal de Frontieră Constanța) emis în baza Ordinului viceprim-ministrului nr.133/29.08.2023.

În acțiunea de control comisiile au constatat un număr de 14 de deficiențe sau nereguli, cele mai importante fiind: 

- lipsa autorizațiilor de funcționare;
- exploatarea necorespunzătoare a intalației de răcire;
- exploatarea necorespunzătoare a rastelelor de butelii;
- dotarea necorespunzătoare cu mijloacele de primă intervenție (stingătoare);

Pentru aceste deficiențe, membrii comisiilor, în funcție de atribuțiile legale, au aplicat un număr de 13 de sancțiuni contravenționale, respectiv 2 amenzi în valoare de 15.000 de lei și 11 avertismente, a mai punctat sursa citată. 

Totodată, comisiile au dispus și un număr de 2 măsuri de remediere a deficiențelor care nu făceau obiectul sancțiunilor contravenționale.


Citește și:

Acțiune de control în ConstanțaDeficiențe și sancțiuni în urma verificărilor la instituții publice și operatori economici
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii