Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:09 22 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale în stațiile de cale ferată, trenuri, porturi și aeroporturi! Poliția a aplicat amenzi

ro

07 Jan, 2023 11:06 850 Marime text

În perioada 31 decembrie 2022 – 5 ianuarie a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stațiile de cale ferată, trenurile de călători, porturi și aeroporturi, precum și pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite în domeniul transporturilor feroviare, navale și aeriene.

De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost desfășurate activități pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă., transmite Poliția Română. 

Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol și contrabandei cu tutun.

Potrivit sursei citate, astfel, au fost legitimate 2.072 de persoane, controlate 220 de autovehicule și efectuate patrule în 171 de stații și triaje și 276 de trenuri de călătorie.

Au fost depistați 3 urmăriți, verificate 12 obiective de pază și 25 de agenți economici.

Polițiștii au efectuat 4 percheziții, constatat 18 infracțiunii, fiind cercetate 18 persoane.

De asemenea, au aplicat 269 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 74.895 de lei și au indisponibilizat 32.240 de țigarete.


Exemplu:

La data de 2 ianuarie a.c., în jurul orei 22.30, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu în stația CF Tecuci, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Tecuci, au depistat un bărbat pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta a fost depus în Penitenciarul Galați.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii