Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract semnat de Nuclearelectrica Va cumpăra active din cadrul liniei de procesare a concentratului de uraniu de la Sucursala Feldioara a Companiei Naţionale a Uraniului

ro

19 Mar, 2021 16:47 1247 Marime text
  • Nuclearelectrica a semnat un contract de vanzare-cumparare a unor active din cadrul liniei de procesare a concentratului de uraniu de la Sucursala Feldioara a Companiei Nationale a Uraniului (“CNU”)
Nuclearelectrica S.A. (“SNN”) informeaza actionarii si investitorii ca a semnat cu CNU contractul de vanzare-cumparare a unor active din cadrul liniei de procesare a concentratului de uraniu de la Sucursala Feldioara a CNU in data de 18 martie 2021, ca urmare a aprobarii tranzactiei si mandatarii conducerii executive a SNN de semnare a acestei tranzactii prin Deciziile Consiliului de Administratie al SNN si a aprobarii in Adunarea Generala a Actionarilor CNU.

Reamintim ca actionarii SNN au aprobat prin Hotararea AGA nr. 5/25.04.2018, “Strategia de diversificare a surselor de aprovizionare cu materie prima necesara producerii combustibilului nuclear”, printre masuri fiind inclusa si identificarea unei solutii de asigurare a capacitatii de procesare/rafinare a concentratului tehnic de uraniu (U3O8), respectiv materia prima din care se obtine octoxidul de uraniu (UO2) necesar fabricarii fasciculelor de combustibil.

Prin studii specifice si conditii optime de achizitionare a octoxidului de uraniu, SNN a luat in considerare procesarea acestuia la Fabrica de la Feldioara prin preluarea liniei de procesare a concentratului tehnic de uraniu de catre SNN de la CNU.

Coroborat, prin Hotararea AGA nr. 4/30.03.2020, actionarii au aprobat declansarea procedurilor de cumparare a unor active ale Sucursalei Feldioara, prin negociere directa, in conformitate cu prevedeile OUG 88/1997 privind privatizarea societăților si Legii 44/1998, cu modificările și completările ulterioare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii