Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de finanțare de peste 1,4 milioane de euro semnat de Universitatea Maritimă din Constanța a semnat la Palatul Victoria

ro

24 May, 2023 15:11 967 Marime text
Sursa foto: UMCUniversitatea Maritimă din Constanța a semnat la Palatul Victoria contractul de finanțare a proiectului de cercetare în domeniul decarbonizării sectorului energetic. 
 
Potrivit unui comunicat al UMC, marți, 23 mai 2023, Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) a semnat la Palatul Victoria, contractul de finanțare a proiectului de cercetare “Maximizarea integrării surselor regenerabile de energie în rețelele electrice de distribuție”, în valoare de 1 417 656 Euro.

În deschiderea manifestării au susținut alocuțiuni: premierul Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Sebastian-Ioan Burduja, Ministrul Educației Ligia Deca și Consilierul Prezidențial Diana-Loreta Păun.

Proiectul contribuie la digitalizarea sectorului energetic prin dezvoltarea de soluții și instrumente inovatoare pentru sistemele de alimentare cu energie regenerabilă și este  finanțat prin instrumentul temporar de redresare NextGenerationEU și Planul Național de Redresare și Reziliență al României (Componenta 9 - Suport pentru Sectorul privat, Cercetare, Dezvoltare și Inovare), fiind câștigat de UMC în baza unei competiții naționale organizate de Guvernul României.

“Semnarea acestui contract de finanțare plasează Universitatea Maritimă din Constanța în elita furnizorilor de cercetare în domeniul energiei regenerabile, acesta fiind un alt proiect remarcabil, alături de HORESEC (Holistica impactului surselor regenerabile de energie asupra mediului si climei) și BLOW (inițiativă revoluționară care vizează valorificarea potențialului de energie eoliană offshore plutitoare al Mării Negre)”, a declarat Coordonatorul proiectului, prof. dr. ing. Cornel Panait, Președintele Senatului Universității Maritime din Constanța.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii