Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:42 28 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă acțiunile de dezinsecție și deratizare în toate cartierele din municipiul Constanța

ro

13 Jul, 2021 14:42 553 Marime text
  • Parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite în permanență împotriva insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.
De asemenea, continuă amplasarea momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător.

Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Acestea sunt amplasate în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri.

Pentru creșterea eficienței acestor măsuri de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie și deratizare trebuie efectuate atât pe domeniul public cât şi pe cel privat.

„Pentru evitarea unor reinfestări, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.

Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi”, informează Primăria Constanța.   

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii