Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Container plin cu smartwatch-uri și alte bunuri contrafăcute, descoperit la Portul Constanța (GALERIE FOTO)

ro

02 Aug, 2023 11:04 972 Marime text
Sursă foto: Garda de Coastă
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța și în P.T.F. Vama Veche bunuri susceptibile a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 1.260.000 lei.
 
Potrivit Gărzii de coastă, polițiștii de frontieră au descoperit în Portul Constanța și la Punctul de Trecere Frontieră un container din Polonia cu bunuri contrafăcute cu numele unor mărci cunoscute.
 
Valoarea acestora se apropie de 1.260.000 de lei.
 
În data de 1 august 2023, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
 
În fapt, în data de 27.07.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Polonia.
 
 În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 500 de ceasuri smart watch, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.260.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
În aceeași zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar ce face curse regulate pe ruta Turcia – România.
 
Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele a două persoane, cetățeni români, 95 articole vestimentare și 150 de parfumuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoanele în cauză au precizat că au achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.
 
Produsele, în valoare de aproximativ 29.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale, a mai adăugat sursa citată.

Citește și:

Bunuri în valoare de peste 5 milioane lei ridicate de către polițiștii de frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii