Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:00 15 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Container din Norvegia, încărcat cu deșeuri, depistat în Portul Constanţa

ro

16 Apr, 2021 12:56 558 Marime text
  • Mărfurile sunt constituite dintr-un amestec cu deșeuri, ce nu pot fi puse în libera circulație. 
  • A fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul țării. 
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa au efectuat controlul fizic asupra unui container aflat în Portul Constanța Sud Agigea, încărcat cu deșeuri.
 
În data de 15.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa au descoperit un container sosit din Norvegia, încărcat cu deșeuri,  pentru o firma de pe raza judeţului Brăila care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile fiind constituite dintr-un amestec cu deşeuri de aproximativ 14.000 kilograme, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.  

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de acte nereale și nerespectarea regimului deşeurilor, mărfurile urmând să fie returnate la expeditor. 

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii