Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:49 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Container cu deșeuri din piese si dispozitive agricole, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

ro

17 Aug, 2021 13:41 580 Marime text
  • Container cu 9 tone de deșeuri din piese si dispozitive agricole, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, lucrători vamali, și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au depistat un container ce conţinea 9400 kg de deşeuri (piese și dispozitive agricole), care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.
 
În data de 17.08.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au descoperit un container cu deșeuri din piese și dispozitive agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate 9.400  kg de piese și dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Japonia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de import ilegal de deșeuri, și import ilegal de deșeuri în vederea eliminării.
 
Sursa foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?

Comentarii