Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:51 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Container cu 18 tone de deșeuri din piese și dispozitive agricole, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

08 Sep, 2021 11:32 656 Marime text

 
  • Încă un container cu 18 tone de deșeuri din piese si dispozitive agricole, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea.
 
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au depistat un container ce conţinea 18.430 kg de deşeuri (piese și dispozitive agricole), care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.
 
Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 07.09.2021, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea altor containere încărcate cu produse care nu respecta regimul deşeurilor, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au descoperit un container incarcat cu piese și dispozitive agricole uzate, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate 18.430 kg de piese și dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.


În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Japonia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea regimului deșeurilor.
 
Sursă foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?

Comentarii