Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:50 25 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii au sărbătorit în stradă ieșirea din starea de urgență (galerie foto+video)

ro

15 May, 2020 09:54 17867 Marime text

A sosit și clipa asteptată de constănțeni, dar și de toți românii.

Constănțenii nu au mai avut răbdare şi au ieşit din case, la miezul nopţii, imediat după expirarea stării de urgenţă.

Dacă până acum orașul a fost marcat de liniște, la miezul nopții, a fost cuprins în scurt timp de agitație. Şoferii au luat cu asalt străzile, și toţi s-au bucurat de ridicarea restricțiilor de circulație și nu au mai ținut cont de ora târzie.

Amintim că, începând din data de 15 mai de la miezul nopții România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile.

În acestă perioadă, se ridică restricțiile de circulație în interiorul localității, dar în grupuri care să nu depășească trei persoane, în timp ce pentru a ieși din localitate trebuie completată declarație pe propria răspundere, fiind permisă plecarea doar pentru anumite situații.

Românii au obligația să poarte mască de protecție. Aceste măsuri au fost luate joi noapte de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
 
Conform Hotărârii nr. 24 din 14.05.2020, publicată în Monitorul oficial al României Partea I numărul 395 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV-2 „la solicitarea instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile exceptate potrivit prevederilor alin (2) se justifică prin declarație pe propria răspundere, dar numai la ieșirea din localitate.
 

Citește și: Legea cu măsuri privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, promulgată de Klaus Iohannis

Ti-a placut articolul?

Comentarii