Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:29 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Unde au loc lucrări edilitare, în această săptămână

ro

12 Jul, 2021 16:16 790 Marime text
  • Programul lucrărilor edilitare din această săptămână.

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, a demarat lucrările de amenajare a infrastructurii rutiere pe strada Putna din cartierul Baba Novac. Lucrările edilitare sunt incluse în programul de investiții în trama stradală.

Conform graficului de lucru, se reabilitează zona carosabilă pe strada Războieni, tronsonul cuprins strada Maramureș și strada Ion Andreescu și pe strada Petru Vulcan, porțiunea cuprinsă între bulevardul Mamaia și strada Chiliei.

Lucrările de modernizare a suprafeței pietonale avansează pe strada Unirii, tronsonul delimitat de strada Prelungirea Unirii și bulevardul Mamaia. Se reamenajează trotuarele cu pavele moderne iar zona de spațiu verde este extinsă.

Pe bulevardul Mamaia se decapează zona pietonală și se înlocuiesc bordurile pe segmentul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Alexandru cel Bun.

În zona Dacia, continuă lucrările de amenajare a infrastructurii terenului  în parcările situate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona blocului L1, pe aleea Cameliei, în dreptul blocului LE51 și pe porțiunea delimitată de aleea Pictor Nicolae Tonitza și aleea Camelei.

De asemenea, suprafața carosabilă din parcarea de la Poarta 1 este reabilitată prin lucrări de asfaltare.

Scările de acces dinspre strada Ștefan cel Mare sunt consolidate și modernizate prin turnarea unui strat de beton în cofrajele realizate din placaj.

În pasajul subteran de la Gară continuă lucrările de recondiționare a finisajelor  exterioare de tencuieli.


Spațiile verzi din aliniamentele stradale sunt întreținute și igienizate. Se intervine cu echipamente profesionale.

Infrastructura de semnalizare rutieră este reabilitată, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare în toate zonele din oraș. Totodată, se aplică marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate. 

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii