Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Unde au loc lucrări de modernizare a tramei stradale în zonele rezidențiale

ro

26 Jul, 2021 17:58 1529 Marime text
  • Terenul delimitat de aleile Cameliei și Magnoliei este reamenajat pentru a fi construite noi locuri de parcare.


Lucrările de reabilitare a carosabilului se extind pe străzile din cartierul Abator. Conform graficului de lucru, în această săptămână se va decoperta carosabilul pe străzile Dunării și Frigului. Pe strada Caraiman, se vor executa lucrări de asfaltare pe tronsonul delimitat de bulevardul Aurel Vlaicu și bulevardul 1 Mai.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în zona Dacia, se asfaltează carosabilul pe aleile Cameliei și Pictor Nicolae Tonitza. De asemenea, terenul delimitat de aleile Cameliei și Magnoliei este reamenajat pentru a fi construite noi locuri de parcare.

În cartierele Palazu Mare și Baba Novac continuă programul de investiții în infrastructura rutieră. Pe străzile Tache Ionescu și Putna, se reamenajează suprafețele, în etapa premergătoare asfaltării.

În ceea ce privește infrastructura pietonală, pe bulevardul Mamaia continuă lucrările de modernizare a tronsonului delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Alexandru cel Bun. Se montează borduri noi și pavele moderne pe suprafața decopertată.

O nouă parcare va fi construită pe aleea Berzei, în zona blocului IV20. Echipele administratorului drumului public intervin cu utilaje pentru consolidarea terenului.

Zona de acces către plaja Modern este consolidată. Treptele sunt recondiționate prin turnarea unui strat de beton în cofrajele realizate din placaj.

Suprafețele din pasajul subteran de la Gară sunt reamenajate, se refac finisajele exterioare și interioare de tencuieli.

Spațiile verzi din aliniamentele stradale sunt igienizate corespunzător. Se curăță alveolele cu spațiu verde și se execută lucrări de întreținere a gardului viu.

„Pentru optimizarea condițiilor de trafic rutier, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare în toate zonele din oraș. Totodată, se aplică marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursa foto: Primăria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii