Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Un nou proiect pilot pentru decongestionarea traficului din dreptul unităților de învățământ (FOTO)

ro

18 Apr, 2023 15:48 1483 Marime text
Un nou proiect pilot pentru decongestionarea traficului din dreptul unităților de învățământ!

Este vorba despre un plan complet de resistematizare rutieră și pietonală, care cuprinde crearea unei zone de oprire în siguranță și de debarcare a copiilor în dreptul unităților școlare pentru părinții care își aduc copiii cu autoturismul la cursuri., transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial

Sistemul “Kiss and Ride” va fi instituit la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” de pe strada Răscoala din 1907 și pe strada Unirii, în dreptul Școlii Gimnaziale Nr. 43 „Ferdinand”. Este vorba despre un refugiu de “debarcare/îmbarcare”, un culoar pe unde părinţii intră cu maşina, opresc în faţa şcolii, iar paznicul sau profesorul de serviciu preia copilul pentru a-l conduce în siguranţă în curtea instituţiei de învăţământ. Părinţii intră cu maşina, opresc în faţa şcolii, copilul își ia la revedere apoi părintele pleacă apoi către muncă sau domiciliu. Timpul total pentru a lăsa copilul la şcoală este de aproximativ 20 – 30 de secunde.

Sistemul de oprire și debarcare a elevilor în siguranță a fost realizat de Primăria Municipiului Constanța împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și Confort Urban., mai transmite sursa citată. 

Aceștia au avizat implementarea acestui sistem de trafic în cadrul Comisiei de Circulație. Echipaje din cadrul Poliției Locale Constanța vor fi prezente la orele de vârf în apropierea unităților școlare. Dacă se va dovedi eficient, acest sistem de oprire și debarcare a elevilor în condiții de siguranță va fi implementat și la alte unități de învățământ din municipiul Constanța.

foto: Primăria Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii