Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Transport gratuit pentru refugiații din Ucraina (DOCUMENTE)

ro

18 Mar, 2022 18:09 1781 Marime text
Transport în comun, foto cu rol ilustrativ: unsplash/  Pradamas Gifarry

Vineri, 18 martie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru votarea hotărârilor nr. 22 și 23.

Astfel, prima prevede actualizarea locațiilor temporare pentru cazarea pe teritoriul județului Constanța a cetățenilor străini sau apatrizilor, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina. 

Până în acest moment, potrivit autorităților constănțene, au fost identificate 41 de locații temporare de cazare, însumând aproape 1.600 de locuri, iar lista ce cuprinde locațiile identificate va putea fi actualizată ori de câte ori va fi necesar.

Cea de-a doua hotărâre privește stabilirea capacității disponibile în vederea facilitării transportului rutier, privind acordarea de gratuități și facilități pentru transportul cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

Șapte operatori de transport rutier din județul Constanța vor pune la dispoziție, în caz de nevoie, 73 de autovehicule, cu o capacitate totală de peste 2.400 de locuri.   

În secțiunea „Documente” a materialului puteți consulta textul integral al celor două hotărâri. 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii