Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Tineri de 17, respectiv 24 de ani, reținuți pentru furt calificat. Care este prejudiciul

ro

09 Mar, 2021 16:32 1288 Marime text
  • Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirii infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 4 au identificat 2 bărbați, de 17, respectiv 24 de ani, bănuiți de comiterea faptei.
Astfel, la data de 26 ianuarie a.c., cei doi ar fi pătruns în curtea locuinței persoanei vătămate, de unde ar fi sustras mai multe materiale metalice, transmite IPJ Constanța.

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Secției 4, cu sprijinul polițiștilor Postului de Poliție Castelu, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost identificate mai multe bunuri cu valoare probatorie.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

 Oficial de la Parchet

La data de 09.03.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, faţă de inculpații:

- R.A., în vârstă de 17 ani, cunoscut cu antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1 - 229 alin. 1 lit. d Cod penal, cu aplic. art. 77 lit. a Cod penal și art. 113 alin. 3 Cod penal;

- C.B., în vârstă de 24 ani, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1 - art. 229 alin. 1 lit. d Cod penal, cu aplic. art. 77 lit. a şi d Cod penal.

În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate R.A. se rețin următoarele:

În ziua de 26.01.2021, în intervalul orar 09:53-14:19, a pătruns, de trei ori, împreună cu C.B. și A.O., prin dislocarea unui panou din OSB aferent gardului împrejmuitor și prin forțarea porții de acces, în curtea imobilului aflat în construcţie, aparţinând persoanei vătămate M.M.I., din mun. Constanţa, de unde a sustras mai multe obiecte metalice, cauzând în acest fel un prejudiciu total de 7000 lei.

De asemenea, în sarcina persoanei anchetate C.B. se rețin următoarele:

În ziua de 26.01.2021, în intervalul orar 09:53-14:19, a pătruns, împreună cu minorul R.A. și majorul A.O., prin dislocarea unui panou din OSB aferent gardului împrejmuitor și prin forțarea porții de acces, în curtea imobilului aflat în construcţie, aparţinând persoanei vătămate M.M.-I., din mun. Constanţa, de unde a sustras mai multe obiecte metalice, cauzând în acest fel un prejudiciu total de 7000 lei.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpații R.A. și C.B.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii