Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Tânără de 23 de ani riscă închisoarea pentru cerșetorie. Se folosea de un copil de doi ani

ro

01 Jul, 2021 14:42 2121 Marime text
  • Polițiștii constănțeni acționează constant pentru prevenirea și diminuarea fenomenului cerșetoriei.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat ieri o femeie în vârstă de 23 de ani care, deși e aptă de muncă, apela la mila publicului în fața unui magazin de pe strada Baba Novac. Pentru a impresiona trecătorii, tânăra se folosea de un minor în vârstă de doi ani.

Conform art. 293 din Noul Cod de Procedură Penală, a fost demarată procedura sesizării instituției abilitate.

De asemenea, a fost anunțată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța pentru a dispune măsurile legale potrivit competențelor.

Persoana în cauză a fost predată Secției 4 Poliție, în vederea continuării cercetărilor, întrucât fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii „Folosirea unui minor în scop de cerșetorie", conform art. 215 „fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezența unui minor" din Noul Cod Penal, faptă ce este sancționată cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Polițiștii locali acționează constant pentru prevenirea și diminuarea fenomenului cerșetoriei, de la începutul anului și până în prezent, fiind identificate și dispuse măsurile legale asupra a numeroase persoane care apelează la mila publicului.

Cetățenii sunt rugați să nu încurajeze acest fenomen prin oferirea de foloase materiale, iar în momentul în care întâlnesc astfel de situații să apeleze dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța la numărul de telefon 0241.484.205 sau 0241.922.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii