Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:14 02 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Spectacolul „Matei, cel mai mare Gulliver”, premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”

ro

25 Jun, 2020 10:55 691 Marime text
  • Spectacolul educațional, cu muzică live, dă un aer proaspăt spiritului artistic și este dedicat micuților de la vârsta de 3+, aducând o notă plină de candoare cu aspecte comice adecvate.
  • Dramatizarea și regia piesei sunt semnate de Eliza Păuna, scenografia de Maria Nicola, compozitorul muzicii este Claudiu Fălămaș.

În conformitate cu noile reglementări privind activitățile educative, culturale și artistice și a măsurilor luate la nivel național pentru asigurarea condițiilor de siguranță sanitară a acestor activități în contextul pandemiei de Sars-Covid-19 și beneficiind de sprijinul Consiilului  Județean Constanța, autoritate a administrației publice locale din România și un susținător permanent al domeniul artistic constănțean, inclusiv al teatrului de păpuși, autoritate ce a venit și vine întotdeauna, în întâmpinarea nevoilor spectatorilor mici și mari, susținând și sprijinind, pe parcursul verii 2020, desfășurarea mai multor evenimente artistice (spectacole, workshop-uri de teatru pentru copii și adolescenți, activități de artă păpușărească tradițională și modernă, expoziții cu tematică specifică), Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” a început repetițiile la premiera spectacolului „Matei, cel mai mare Gulliver” în data de 22.06.2020.

Spectacolul educațional, cu muzică live, dă un aer proaspăt spiritului artistic și este dedicat micuților de la vârsta de 3+, aducând o notă plină de candoare cu aspecte comice adecvate.

Dramatizarea și regia piesei sunt semnate de Eliza Păuna, scenografia de Maria Nicola, compozitorul muzicii este Claudiu Fălămaș. De asemenea, atelierele de producție ale Teatrului „Căluțul de mare” au terminat decorurile, recuzita și costumele pentru acest spectacol, repetițiile finale urmând să aibă loc la sfârșitul lunii iunie 2020, iar premiera va fi lansată la o dată ulterioară, în funcție de situația de sănătate publică și normele în vigoare, privind organizarea evenimentelor artistice in contextul actualei pandemii.

Colectivul instituției a fost instruit în legătură cu normele și măsurile în vigoare, date de Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, din 19.06.2020, pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus Sars-Cov-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, norme ce au fost publicate in Monitorul Oficial nr. 531/19.06.2020 și aprobate prin Ordinul nr. 2941/1120/2020.

 Respectând reglementările în vigoare, din data de 02.07.2020, vom începe repetițiile la o altă piesă „Alice în țara oglinzilor ”, spectacol recomandat 8+, un spectacol plin de vitalitate, energie, în care regizorul Ștefan Lupu combină mișcarea coregrafică cu un text dinamizant, un tot unitar, care solicită colectivul artistic, dezvoltând un impact atât vizual cât și emoțional asupra publicului. Scenografia este realizată de Anda Pop, muzica de Mihai Dobre (din trupa „Șuie Paparude”) și video proiecții realizate de Andrei Cozlac.                                                                     
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii