Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Șoferi amendați pentru că nu dețineau autorizație de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu (GALERIE FOTO)

ro

15 Jun, 2022 14:52 1867 Marime text
Amenzi, foto: PMC Sancțiuni aplicate de polițiștii locali pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu
 
Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat săptămâna aceasta controale în trafic pentru identificarea vehiculelor concepute și destinate transportului de mărfuri care nu dețineau autorizație de folosire a tramei stradale și aviz de traseu, conform H.C.L nr. 463/2021privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2022.  
 
Polițistii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au aplicat 106 sancțiuni în valoare de 39.674 lei.

 
Circulația fără a deține autorizație valabilă de folosire a tramei stradale și după caz, fără obținerea avizului de traseu sau neprezentarea acestora la solicitarea persoanelor abilitate să efectueze controlul constituie contravenție., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial. 

 
Achitarea taxei și obținerea autorizației de circulație nu înlătură obligația conducătorului autovehicului de a respecta indicatoarele de limitare de tonaj instalate de admistratorul drumului.
 
În situația în care traseul autovehiculului impune parcurgerea unor artere cu limitare de tonaj și transportul despășește limita maximă admisă aferentă acestor artere, accesul este permis numai în cazul achitării taxei, a obținerii autorizației de circulație și a obținerii avizului de traseu eliberat de administratorul drumului. În acest caz, autorizația de circulație pentru folosirea tramei stradale va fi însoțită în mod obligatoriu de avizul de traseu.
 Amenzi, foto: PMC
Avizul de traseu se eliberează de către SC Confort Urban SRL în calitate de administrator al drumului public.
 
Responsabilitatea obținerii autorizației de circulație și după caz, a obținerii avizului de traseu, revine în exclusivitate utilizatorilor români, iar în cazul utilizatorilor străini, acestea revin în exclusivitate conducătorului vehiculului., mai precizează sursa citată. 
 
Persoanele fizice și juridice pot achita taxa de folosire tramă stradală prin următoarele modalități:

-la ghișeele agențiilor fiscale SPIT, numerar sau prin intermediul cardului bancar;
-prin serviciul Westaco Express la staţiile OMV Petrom și magazinele Inmedio din municipiul Constanța, în numerar;
-prin ordin de plată, în contul RO39TREZ23121160250XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanţa, beneficiar Primăria Municipiului Constanţa, cod fiscal 4785631, caz în care eliberarea autorizației se efectuează doar la ghișeele agențiilor fiscale;
- online, pe site-ul instituției www.spit-ct.ro cu sau fără autentificare în aplicația e-Tax.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii