Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa se menține în topul judeţelor cu multe intervenţii. Pompierii au intervenit la peste 1.300 de situații de urgență în țară

ro

06 Sep, 2022 11:29 781 Marime text
Intervenții, foto cu rol ilustrativ: IGSU În cursul zilei de ieri, 05.09.2022, pompierii salvatori au intervenit în peste 1.300 de situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, salvatorii au gestionat 1.345 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 

Astfel, 1.175 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (264 cazuri), urmată de județele Timiș (72 cazuri), Hunedoara (48), Constanța (47 cazuri) și Mureș (45 cazuri).

În afara acestor situații, colegii noștri au intervenit pentru stingerea a 35 incendii, precum și în cazul altor 128 intervenții în sprijinul comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere., transmite IGSU. 


De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, echipajele de intervenție au salvat 7 persoane aflate în dificultate.

-O misiune care a necesitat intervenția promptă a salvatorilor brașoveni a avut loc ieri, pe DN 1, în zona localității Beclean, în urma producerii unui accident rutier în care au fost implicate un autocar și un autocamion. Forțele de intervenție au efectuat evaluarea celor 19 ocupanți, 17 dintre aceștia fiind copii. După evaluarea medicală efectuată la fața locului, un adult a necesitat transportul la o unitate spitalicească pentru investigații de specialitate. 

În ultimele 24 de ore au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Bacău (1) și Brașov (1).

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 233 de pompieri salvatori cu 156 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Unitățile operative ale IGSU  rămân mobilizate pentru intervenția imediata în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim-ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor din teren. 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro., mai transmite sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii