Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Se execută lucrări de toaletare și corecție a arborilor din oraș. Unde acționează echipele

ro

09 Dec, 2021 15:31 1573 Marime text


Astăzi, echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice au acționat în cartierul Tomis Nord și pe bulevardul Mamaia.



 
Lucrările de toaletare/corecție a arborilor se realizează conform Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi în intravilanul localităților în perioada de repaus vegetativ al speciilor pentru a nu produce uscarea arborilor.





Comunicatul pus la dispoziție de Primăria Municipiului Constanța 



Atenție! Se execută lucrări de toaletare și corecție a arborilor din oraș.



 
Astăzi, echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice au acționat în cartierul Tomis Nord și pe bulevardul Mamaia.



 
Lucrările de toaletare/corecție a arborilor se realizează conform Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi în intravilanul localităților în perioada de repaus vegetativ al speciilor pentru a nu produce uscarea arborilor. Perioada de repaus vegetativ începe cu luna octombrie sau noiembrie până în martie sau aprilie în funcție de momentul intrării în vegetație pentru fiecare specie în parte.




 
După ce sunt efectuate tăierile, arborii sunt badijonați cu vopsea specială pe bază de ulei vegetal. Acest procedeu de sigilare este efectuat pentru vindecarea țesutului lemnos afectat și pentru respingerea picăturilor de apă care ar favoriza instalarea mucegaiului de lemn.



 
Multe dintre lucrările de toaletare și corecție sunt rezultatul solicitărilor venite de la constănțeni, persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari.



 
Pentru ca intervenția și accesul utilajelor să nu fie îngreunate, facem un apel la conducătorii auto să nu parcheze autoturismele în zonele în care se efectuează lucrări. Recomandăm, de asemenea, șoferilor să evite aceste zone, să manifeste atenție sporită și să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră.




Sursa foto: Primaria Municipiului Constanța 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii