Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Recompense pentru asociațiile de proprietari care întrețin spațiile verzi. Ce spune primarul Vergil Chițac

ro

03 Aug, 2021 17:29 2238 Marime text
  • Primarul Constanței a transmis că sunt luate în calcul plata unor prime pentru fiecare asociație ce își îndeplinește obiectivele de reciclare, așa cum au fost stabilite la nivelul întregii comunități europene.
Primarul Constanței, Vergil Chițac, a demarat demarat elaborarea unui proiect de recompensare a asociațiilor de proprietari pentru colectarea selectiva și pentru întreținerea spațiilor verzi.

„Pentru a fi o comunitate puternică este nevoie ca orice constănțean să se implice în viața orașului.

Gestionând activitatea Primăriei, am înțeles că un aspect important este contactul permanent cu cetățenii. Luna trecută, în fiecare weekend, eu și echipa mea ne-am întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, mergând în cartiere, aproape de oameni”, spune primarul Constanței, Vergil Chițac.


De comun acord cu cei pe care i-a întâlnit, primarul Constanței a stabilit să construiască grupuri de lucru, sub forma unor comitete, care să-i ajute să pună în practică obiectivele comune ce țin de bunul mers al cartierului și per ansamblu al întregului oraș.

„În ultimii 20 de ani au fost situații în care s-a ignorat legea sau hotărârile consiliului local în privința îndatoririlor ce revin cetățenilor, tocmai de aceea consider că este necesar să găsim o cale de a-i încuraja pe oameni să accepte responsabilitatea prezentului pentru a se bucura de schimbarea în bine a viitorului.

Din acest motiv, am demarat elaborarea unui proiect de recompensare a asociațiilor de proprietari pentru colectarea selectiva și pentru întreținerea spațiilor verzi.

Luam în calcul plata unor prime pentru fiecare asociație ce își îndeplinește obiectivele de reciclare, așa cum au fost stabilite la nivelul întregii comunități europene din care facem parte”, mai spune primarul.

Sumele de bani vor putea fi exclusiv folosite pentru îmbunătățirea spațiilor de folosință comună ale asociației.

„Pentru întreținerea spațiilor verzi vom oferi prime în vederea achiziționării celor necesare desfășurării acestei activități.

Vom căuta o soluție să extindem acest program la nivelul întregului oraș, astfel încât, fie că vor recicla, fie că vor contribui la înfrumusețarea orașului, constănțenii vor fi răsplătiți.

Voi continua comunicarea față în față cu cetățenii, ca să hotărâm împreună prioritățile pentru fiecare comunitate în parte. Aveți încredere!”, transmite acesta.

Sursă foto: Facebook.com / Vergil Chițac


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii