Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Primarul Vergil Chițac, la ceremonia militară și religioasă de depunere a coroanelor de flori la Cimitirul Eroilor Revoluției

ro

22 Dec, 2020 13:34 1578 Marime text
  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a participat astăzi, la ceremonia militară și religioasă de depunere a coroanelor de flori la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, prilejuită de comemorarea Eroilor căzuți la Revoluția din Decembrie 1989.
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a participat astăzi, însoțit de viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu, la ceremonia militară și religioasă de depunere a coroanelor de flori la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, prilejuită de comemorarea Eroilor căzuți la Revoluția din Decembrie 1989.

Vergil Chițac: “Comemorăm astăzi și în aceste zile sacrificiul și eroismul celor care, în urmă cu 31 de ani, în zilele Revoluției din Decembrie 1989, au făcut posibilă libertatea noastră colectivă. Pe sacrificiul lor am construit totul în acești 31 de ani. Micile noastre bucurii și sărbători ale libertății, democrației și statului de drept – li se datorează.

Lor li se datorează revenirea României în Europa, aerul plenar al libertății pe care nu l-am mai pierdut de atunci, apartenența la o lume guvernată de principii, valori, drepturi și libertăți. Aduc astăzi, în numele locuitorilor municipiului Constanța, un pios omagiu tuturor celor care au murit în zilele Revoluției, în acel dramatic și sângeros Decembrie 1989, precum și tuturor celor care au pus mai presus de viața lor binele public, ieșind pe străzi în tulburatele zile ale Revoluției noastre.

Constanța, oraș martir, își plânge și își comemorează eroii, astăzi și mereu. Constanța, oraș martir, aduce astăzi flori la mormintele lor. Pioasă aducere-aminte tuturor celor cărora le datorăm cu adevărat libertatea, plătită atunci cu prețul suferinței și vieții lor!”.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii