Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:36 29 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Poliţiştii locali, dotaţi cu camere video corporale (galerie foto)

ro

18 Sep, 2020 15:38 973 Marime text
  • Poliția Locală, aproape de constănțeni!
  • Acțiunile polițiștilor locali se desfășoară atât pe marile bulevarde, în zonele aglomerate cât și pe aleile dintre blocuri sau în cartierele mărginașe.
Creșterea gradului de siguranță în oraș și implicarea în problemele constănțenilor, oferind ajutor ori de câte ori este nevoie, reprezintă obiectivele primordiale ale politiștilor locali.
 
În ultimii ani, relația comunitate-poliție locală s-a consolidat considerabil. Iar acest lucru a fost posibil doar prin deschiderea față de cetățeni, implicare și colaborare reciprocă.  Polițistul local este cel care însoțește elevii în mijloacele de transport în comun, dar și cel care are grijă ca liniștea publică să nu fie tulburată sau ca în mijloacele de transport în comun să nu fie călători frauduloși și, de la declanșarea pandemiei de coronavirus, să se respecte normele igienico-sanitare în autobuzele CT BUS.
 
Direcția Generală Poliția Locală Constanța a dotat polițiștii locali cu camere video corporale. Aceste dispozitive montate pe uniformă înregistrează audio-video intervenţiile sau discuţiile cu cetăţenii. De fiecare dată, oamenii sunt informaţi că urmează să fie înregistraţi. Cu ajutorul acestor înregistrări, se elimină discuţiile referitoare la abuzurile polițiștilor locali iar dialogul dintre poliţişti şi cetăţeni  decurge într-o manieră civilizată, aşa cum este  normal.
 
Acțiunile polițiștilor locali se desfășoară atât pe marile bulevarde, în zonele aglomerate cât și pe aleile dintre blocuri sau în cartierele mărginașe, dar, în principal,  în funcție de sesizările cetățenilor. Iar cetățenii pot face sesizări în permanență, 24 de ore din 24. 

Le mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și  îi rugăm să facă în continuare acest lucru la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp - Direcția Generală Poliția Locală.
 
De asemenea, printr-o comunicare mult mai eficientă și rapidă a dispeceratului cu patrulele din teren, timpii de reacție pentru echipajele noastre au scăzut foarte mult. Echipele noastre preiau rapid sesizările și intervin cu promptitudine de fiecare dată când prezența lor este necesară.
 
Și pentru că au fost alături de constănțeni, încrederea oamenilor în Poliția Locală a crescut. Direcția Generală Poliția Locală s-a impus în ultimii ani ca o instituție în slujba cetățeanului, care se bucură de respect și încredere, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii