Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:03 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Peste 200 de sancțiuni contravenționale pentru deșeuri depozitate ilegal, aplicate de polițiștii locali

ro

24 May, 2022 12:55 591 Marime text
Amenzi aplicate de politia locală. Foto: primăria ConstanțaSăptămâna trecută, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat mai multe activități de control care au avut ca scop respectarea normelor legale de conviețuire socială și protecția mediului în cadrul comunității.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, polițiștii locali au monitorizat modul de precolectare și predare a deșeurilor în recipiente speciale către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de colectare a gunoiului menajer sau dacă proprietățile sunt îngrijite corespunzător.

„S-au aplicat 201 sancțiuni contravenționale pentru murdărirea carosabilului sau a drumului public cu diverse materiale/substanțe, scoaterea deșeurilor menajere în ziua de colectare în alte tipuri de recipiente decât europubele(saci,cutii,bidoane), abandonarea/depozitare necorespunzătoare a gunoiului pe domeniul public, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces.

Pe lângă sancțiunile aplicate, polițiștii locali au stabilit și măsuri complementare pentru rezolvarea neconformităților constatate.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 149.150 lei.

Cetățenii sunt rugați să semnaleze fapte antisociale care țin de buna gospodărieși protecția mediului la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro“ - au precizat reporezentanții Primăriei Constanța.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii