Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală! Vizate și sediile mai multor societăți comerciale

ro

31 May, 2023 12:21 1038 Marime text
La data de 30 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 18 percheziții domiciliare la locuințele a 9 persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, precum și la sediile sociale și punctele de lucru a 9 societăți comerciale.
 
Perchezițiile au avut loc în județele Constanța, Timiș, Ilfov, Tulcea, Olt și în municipiul București., transmite IPJ Constanța. 

În perioada 2016 – 2022, cele 9 persoane, administratori ai unor societăți comerciale, sunt bănuite că ar fi încasat ilegal peste 2.000.000 de lei, de la o instituție din județul Constanța, în baza mai multor documente falsificate, respectiv ordine de plată, propuneri de angajare a unor cheltuieli, ordonanțări de plată și referate de necesitate.

În schimbul acestora, societățile comerciale în cauză ar fi trebuit să livreze diverse bunuri sau să presteze servicii, pe baza contractelor încheiate. În realitate, acest lucru nu s-a întâmplat.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, precum și suma de 6.000 de euro.

Cercetările în cauză sunt continuate, de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

La acțiune au participat și polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 2 București, inspectoratelor județene de poliție Timiș, Olt, Tulcea, Ilfov, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt., a mai punctat sursa citată. 


Citește și: Percheziții la Constanța la un suspect de trafic de droguri de risc în formă continuată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii