Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:32 04 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Parcarea cu 320 de locuri de pe strada Ștefăniță Vodă, aproape de finalizare

ro

24 Aug, 2020 16:25 1592 Marime text
  • Proiect de anvergură implementat de Primăria Municipiului Constanța. Parcarea cu 320 de locuri pe terenul delimitat de străzile Ștefăniță Vodă - Dionisie cel Mic este aproape de finalizare.

Astăzi a început așternerea stratului final de asfalt.

Lucrările vor continua în această săptămână, pentru a acoperi toată suprafața carosabilă. Ulterior, parcarea va fi marcată și numerotată corespunzător.

Daniel Vlăescu - șef serviciu tehnic S.C Confort Urban: "Aceasta este cea mai mare parcare realizată în acest an de Primăria Municipiului Constanța. A fost practic amenajată de la zero, iar odată cu aceste lucrări, toată zona delimitată de străzile Ștefăniță Vodă și Dionisie cel Mic a fost reconfigurată total.

Vorbim despre peste 320 de locuri atât pentru mașini cât și pentru motociclete.  În acest moment se execută lucrări de aplicare a ultimului strat de asfalt, cel de uzură. După această etapă vor fi efectuate marcajele rutiere pentru a putea fi dată în folosință locuitorilor dinzonă. La finalul lucrărilor vom avea și un spațiu dedicat pentru întoarcerea autobuzelor, alei de acces, iluminat modern, trotuare, multe spații verzi și un teren de joacă".


Amenajarea parcării rezidențiale a presupus o serie de lucrări complexe de drumuri. În etapa premergătoare asfaltării, s-a reabilitat infrastructura terenului prin lucrări de excavare și compactare. Au fost create zone destinate circulației pietonilor și au fost montate bordurile care vor delimita noile locuri de parcare. Totodată, s-a amenajat și bucla de întoarcere a autobuzelor care deservesc linia 44.

„Pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor, conducătorii auto sunt rugați să NU staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează”, transmite Primăria Constanța.

Sursă foto: Primăria Municipiul Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii