Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța invită la investiții partenerii strategici din SUA. Viceprimarul Ionuț Rusu, vizită la Washington (galerie foto)

ro

20 Nov, 2021 20:54 1444 Marime text
  • În perioada 18-19 noiembrie, viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a participat la Gala și Summitul organizației americane "Alianța", la Washington (SUA).
 
"Alianța" este cea mai puternică și cea mai influentă structură nonguvernamentală americană dedicată consolidării relației bilaterale dintre România și SUA, precum și promovării României în Statele Unite, se arată în comunictaul oficial al Primăriei Municipiului Constanța.

 Din structura de conducere a Alianței fac parte foști ambasadori ai Statelor Unite în România, iar președintele actual al acesteia este Jim Rosapepe.
 
Municipiul Constanța a fost partenerul regional al Alianței la ediția din 2021 a Galei, iar invitația adresată de către organizatori în acest sens municipalității  noastre a avut în vedere importanța orașului și a regiunii Mării Negre pentru Statele Unite, partener strategic al României.

La Gala Alianței, care a avut loc la 18 noiembrie, viceprimarul municipiului Constanța a susținut în fața auditoriului o alocuțiune privind nevoia stimulării investițiilor americane în orașul și județul Constanța. În cadrul acesteia au fost evidențiate motivele pentru care investitorii americani pot alege Constanța și au fost prezentate principalele oportunități de investiții în orașul, portul și județul Constanța.

Portofoliul de investiții a fost discutat anterior cu partenerii locali ai municipalității - Compania Națională Administrația Porturilor Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța/CCINA și Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța.

La Gală au participat cca 250 de invitați din mediile  politice, diplomatice, administrative și de afaceri din SUA și  România, precum și  reprezentanți ai comunității românești din SUA.

Prezențele  notabile la evenimentul româno-american - reprezentanți ai administrației centrale americane a președintelui Joe Biden,  ES Mark Gitenstein, fost ambasador al SUA în România, recent numit ambasador al SUA la Uniunea Europeană, ES Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, foști ambasadori ai Statelor Unite în România (ES Jim Rosapepe, ES Adrian Zuckerman, ES Hans Klemm), congresmenul Michael Turner, fost președinte al Grupului de Prieteni ai României în Congresul SUA - au conferit Galei valoare adăugată.

Oamenii de afaceri și investitorii americani prezenți la eveniment au exprimat interesul și disponibilitatea de a participa la proiectele de dezvoltare ale orașului și regiunii, în multiple domenii (energie, infrastructură, transport, IT, turism). În discuțiile cu aceștia, viceprimarul Ionuț Rusu a punctat necesitatea ca municipiul Constanța să  devină "o ancoră a investițiilor americane în România", având în vedere că orașul  Constanța poate deveni rapid un mediu la fel de prietenos cu investițiile  americane precum s-a dovedit a fi Mihail Kogălniceanu cu militarii Statelor Unite. La rândul lor, oamenii de afaceri americani și-au exprimat interesul deosebit pentru a investi în Constanța.



Discuțiile reprezentantului municipalității cu oamenii de afaceri și cu posibilii investitori americani vor continua în perioada următoare. De asemenea, o serie de reprezentanți ai unor companii românești care operează în SUA și România, în diferite domenii, și-au exprimat interesul de a investi în  Constanța sau de a-și  dezvolta afacerile în  regiune.

La 19 noiembrie, viceprimarul Ionuț Rusu a participat la Summitul anual al Alianței - în  calitate de speaker la masa rotundă  internațională cu tema "Recuperarea post-pandemie a economiei în România". La panelul respectiv, moderat de către președintele Summitului, doamna Chang Turkmani, au mai participat Sorin Preda, fondator și președinte la Global Vision, Marius Bostan, fondator Repatriot, Radu Piturlea, Concelex și Marius Dan, Franklin Templeton.
 
În cadrul panelului respectiv, Ionuț Rusu a argumentat importanța investițiilor  străine în Constanța ca principal motor de dezvoltare economică  post-pandemie a orașului  și a regiunii. Acesta a prezentat detaliat facilitățile pe care le oferă zona pentru investiții străine de amploare, în numeroase domenii.

 "Suntem în căutarea unor investitori strategici pentru orașul  Constanța și suntem totodată siguri că îi vom găsi în Statele Unite, partener strategic al României care cunoaște  foarte bine nevoile de dezvoltare ale Constanței  și ale Dobrogei. Avem trei priorități pentru dezvoltarea cooperării cu SUA din partea municipalității: investiții, investiții și... investiții", a punctat reprezentantul municipalității.

În perioada următoare, Primăria va elabora un plan de acțiuni imediate care să substanțializeze rezultatele vizitei în SUA și discuțiile reprezentantului municipalității cu oamenii de afaceri din Statele Unite.

Mai multe imagini în galeria foto.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii